ziekelijke jaloezie

  • Roos

    Waar vind ik iemand die gespecialiseerd is in ziekelijke jaloezie? en die zijn/haar praktijk in Utrecht heeft?

  • Ellen XL

    Hallo Roos,

    Ik vind ziekelijke jaloezie wel een interessant onderwerp, ik weet alleen niet iemand die gespecialiseerd is om dat te behandelen. Kan je niet gewoon naar je huisarts stappen en het voorleggen?

    Groetjes Ellen

  • Roos

    Ehm nee, dat is niet iets waar je makkelijk over praat.

    Bovendien ben ik niet zo onder de indruk van huisartsen, zij weten veel in de de breedte maar niet in de diepte. Ik ben ervan overtuigd dat ik wordt doorverwezen naar een gewone psycholoog

  • Ellen XL

    Hoi Roos,

    Tja ik denk ook dat je uiteindelijk bij een gewone psycholoog terecht komt…

    Nou, sterkte ermee!

    Groetjes Ellen

  • sandra

    Ooit wel eens gedacht aan een hypnotherapeut. Kun je zo langs zonder verwijzing. Kijk in je voorwaarde of het wordt vergoedt. Sommige verzekeraars vergoede (gedeeltelijk) hypnotherapie

    Kijk hier eens als je wilt

    http://www.ngvh.nl/leden.htm

  • Roos

    Wat is de werkwijze van een hypnotherapeut?

  • Ellen XL

    Hoi Roos, ik denk dat je voor een goed antwoord daarop bij Sandra moet zijn. Die kwam met het voorstel aan. Zelf ben ik ook wel eens naar hypnotherapie geweest, dat was voor iets fysieks (hernia). Eigenlijk heb ik geen idee wat een hypnotherapeut voor jouw probleem zou kunnen betekenen. In ieder geval heel veel sterkte ermee! Met vriendelijke groet, Ellen

  • sandra

    Hypnotherapie ga je naar iets uit je onderbewust zijn. Je pakt eigenlijk het probleem aan. je keert terug naar waar het vandaan komt dat je zo jaloers bent. Misschien iets uit je jeugd,misschien iets wat je eigenlijk wel weet. Hypnotherapie is niet iets wat je zo doet,wat je op TV ziet. En als jij iets niet wilt vertellen,dan doe je dat niet.

    Je moet er wel wat aanleg voor hebben. Het is een hele diepe trance. Ken je het gevoel dat je een boek aan het lezen bent,je hoort de dingen om je heen. Maar je let er eigenlijk niet op. Je ben helemaal in dat boek Het is een hele sterk concentratie.

    Dat is hypnotherapie ook.

    Of ken je het gevoel dat je bijna slaapt,je hoort alles om je heen,maar je slaapt nog niet echt. Het is echt op het randje van slapen.

    Bij ongeveer 90% is gevoelig voor hypnotrance. Verder heb je er vaak weinig behandelingen nodig. Werkt het ook daarna vaak door. Vaak in dromen is mijn persoonlijke ervaring dan.Met een sessie of 5 a 6 keer kan je een probleem hebben opgelost. Tenzij het een ernstig (jeugd)trauma is dan heb je langer nodig Ik heb er heel veel aan gehad.