huis/ribw

  • jos smaling

    Hallo, Ik ben jos en ben korsakovpatient. mij is ribw geadviseerd, en ik wil dit niet. Ik wil terug naar mijn eigen huis…wat moet ik nu doen??? Ik heb een rechterlijke machtiging t/m 30 juni 2010

    groeten Jos Smaling, Julianaoord, leemzeulder 37 1251AM Laren.06-81176019

  • azalaia

    RIBW is je geadviseerd zeg je. In hoeverre kun jij zelfstandig en normaal funcioneren zodat je in je eigen huis kan blijven wonen.

    Ga nog eens terug naar je huisarts en bespreek deze kwestie nog eens grondig met hem door.

    Als jij echt niet wil omdat je vind dat je daar niet op je plaats bent omdat je ‘te goed’ bent voort deze vorm van hulpverlening dan vraag ik mij af of je gedwongen kan worden daar opgenomen te worden hoe goed dit ook is bedoeld voor je eigen bestwil en veiligheid.

    azalaia

  • jos smaling

    Hallo azalaia,

    Ik zal het nogmaals met mijn behandelaar overleggen. Ik wil naar huis en eventueel met ambulante hulp van centrum maliebaan!

    (veslavingszorg in Utrecht.) groeten Jos Smaling

  • jos smaling

    Ik ben korsakov patient en ben opgenomen met een rm op julianaoord t/m 30 juni 2010. Hoe lang en hoe vaak mag men en rm verlengen??/ groeten Jos

  • azalaia

    Ik denk dat dit afhangt van jouw neurologische toestand na afloop van de rit, hoe je functioneert, wat er allemaal nog mogelijk is om te kunnen blijven funcioneren voor jezelf in de eerste instantie en in de maatschappij.

    Vaak zijn Korsakov patienten vrij eenzaam en doen niet meer goed mee.

    Ik vermoed dat tegen de tijd dat de rm op 30 juni 2010 formeel is beëindigd….. opnieuw bekeken zal moeten worden hoe je ervoor staat en er allerlei testen gedaan zullen worden.

    Dit is allemaal heel persoonlijk; geen 2 mensen zijn gelijk.

    Ik persoonlijk kan je niet vertellen hoe vaak ze de rm kunnen verlengen, maar als jij jezelf goed genoeg vindt om thuis te kunnen wonen, dan moet je dit dudelijk en onderbouwd met argumenten gaan uitleggen met je huisarts, die je dan naar een specialist op dit gebied kan doorsturen en naar een neuropsycholoog.

    Veel sterkte en succes en probeer voor je eigen belangen op te komen.

    azalaia

  • Gas58

    In deze brochure staat alles wat er maar te zeggen valt over rechtelijke machtigingen, je huisarts zal hierin niet zoveel meer kunnen betekenen.

    www.ggzleiden.nl/sbeosimages/RM%20folder.pdf

  • azalaia

    Kijk, dit is nog eens duidelijke taal…(tu)

    azalaia

  • jos smaling

    Hallo,Ik ben korsakovpatient, er word een reportage van mij gemaakt. Deze word 4 oktober uitgezonden door t.v kruispunt.

    groeten jos

  • azalaia

    Zou je zo attent willen zijn om dit 1 dag van de voren op dit prikbord nog eens te melden. ik heb n.l. geen tv gids, en dan vergeet ik zoiets…maar ik kijk wel dagelijks 1 keer op dit prikbord…

    Alvast bedankt.

    azalaia

  • janrastaman@hotmail.nl

    Kijk eens op http://janrastaman.webege.com