Geachte mensen,

Wij zijn My Linh Nguyen en Hana Sajic van het VWO van het Olympus College. Wij doen ons profielwerkstuk over geheugenprestaties bij adolescenten tussen 16 – 21 jaar met een stemmingsstoornis. Wij willen door middel van een geheugenspel en een enquête een verband leggen tussen de geheugenprestaties en depressie.

Het onderwerp voor ons profielwerkstuk was tot stand gekomen doordat wij allebei zeer geïnteresseerd waren in de biologische aspecten van de hersens. Na een korte oriëntatie hebben we besloten ons te richten op het geheugengedeelte van de hersens, namelijk de hippocampus. Wij hebben als doelgroep adolescenten tussen de 16 – 21 gekozen met een stemmingsstoornis, wegens nieuwsgierigheid naar de geheugenprestaties van het doelgroep en ook wegens eigen ervaringen met depressie.

Voor ons onderzoek hebben wij deelnemers nodig die graag mee willen doen aan een geheugenspel genaamd Memtrax. Het spel meet je reactiesnelheid en de percentage van correctheid door afbeeldingen te tonen in een bepaalde volgorde. Het is de bedoeling dat u op de spatieknop drukt wanneer u dezelfde afbeelding weer opnieuw terugziet. Na 2 a 3 minuten krijgt u uw resultaten van het spel te zien. Het spel is wetenschappelijk relevant, omdat hij is gecreëerd door Dr. J Wesson Ashford, een psychiatrist en een neurowetenschapper.

Onze vraag naar u allen is of u een steentje bij wilt dragen aan ons onderzoek door aan het geheugenspel mee te doen. Wij zullen zeker uw informatie anoniem met betrouwbaarheid en veiligheid opnemen in ons onderzoek. Als u interesse heeft om deel te nemen kunt u de stappenplan hieronder lezen. Voor meer informatie of vragen kunt u ons gerust mailen via mylinh9@live.com.

Stappenplan

Memtrax spel

- Ga naar de site https://memtrax.com/test/

- De site is in het engels, u begint de test door op de ‘begin instructions’ knop te drukken

- De bedoeling van het spel is als volgt:

o U krijgt verschillende afbeeldingen achter elkaar te zien

o Wanneer u dezelfde afbeelding opnieuw terugziet in uw scherm, dan drukt u op de spatiebalk

- Na 2 a 3 minuten eindigt het spel

- Uw resultaten worden op het beeldscherm getoond

- Uw kunt uw resultaten of hieronder in de forum achterlaten of doorsturen naar onze email: mylinh9@live.com

Wij bedanken u zeer voor uw medewerking aan ons onderzoek. Als u ons eindresultaat van ons onderzoek wilt zien, kunt u dat doorgeven via de contactgegevens hieronder. De eerste versie van onze profielwerkstuk zal in januari 2019 ingeleverd worden. Het definitieve versie in februari. Wij bedanken u nogmaals voor uw tijd en moeite die u in ons onderzoek heeft gestoken. Wij wensen u nog een prettige dag verder en sterkte de komende tijd.

Contactgegevens:

Email: mylinh9@live.com